Katten Pella

Det har varit en massa soliga dagar och klarblå himmel de senaste veckorna. Igår började det däremot både regna och blåsa och idag har blåsten skruvat upp ett snäpp till. 
 
 
Jag hade en liten photoshoot med Katten Pella (som min granne Martina brukar kalla henne) när vädret fortfarande var soligt och varmt. Här i den guldiga eftermiddagssolen.
 
 
 
 
 
 
Visst är hon fin Pellisen.
 
Om bara två dagar nu åker jag till Arlanda och möter Alex! Så kul det ska bli att träffa honom igen. Han åkte från Australien den 8:e September och har varit i Thailand sedan dess. Han har varit och dykt vid ön Koh Tao där vi spenderade några månader förra året och blev dive masters.
 
Vi har varit ifrån varandra sedan slutet på juli då jag åkte från Australien. Det är snart två månader. Det är lite väl länge om du frågar mig, men det har gått bra. Jag är övertygad om att egentid är väldigt nyttigt för ett förhållande. Något som jag tror är viktigt, som jag vill dela med mig av, är att det är upp till mig själv att se till att jag mår bra. Jag kan inte lita på att Alex ska göra mig glad eller lycklig (även om han är väldigt bra på att få mig att skratta :)) utan det är bara jag som kan skapa den harmonin för mig själv, oberoende av alla omständigheter.
När jag kan se allt bra i mig själv och allt positivt i mitt liv kan jag vara en mycket bättre partner än om jag skulle söka den bekräftelsen från andra. 
Japp, så ere.
 
Jag pratade nyss med min syster Johanna i telefon. Hon sa att där hon bor, på Sandö, finns det massor av blåbär. Och lingon. Så jag tror jag ska trotsa det vilda vädret idag och gå på blåbärsjakt innan jag cyklar till jobbet i eftermiddag. Om de finns där ute vill jag ha dem! De kommer inte undan :)

Groddar o mat

 
My sprouts day 4
Dag 4
 
 
Dag 3
 
Dag 2
 
 
Dag 1
 
Mmmmm yummm
 
 
En liten veggieburgare. Fillibabba
A little veggie burger. Yummmie
 
 Hoppas ni blev lite hungriga på veggomat nu 8)
 
Hope you got a little bit hungry for veggie food now 8)
 

En ny kompis

Jag har skaffat mig en ny kompis. Får se hur länge han hänger med.
I made a new friend. We'll see how long he stays around.
 
 
Förslag på något gott att göra av plommon?
Suggestions on something tasty to make with plums?
 
Inte bara goda men vackra att titta på också.
Not only yummy but beautiful to look at too.
 
Mycket äpplen har vi också. Hokus pokus....
We have many apples too. Zim zim.....
 
....Filliokus! Inte den finaste färgen på äppeljuice kanske, men det var gott.
....Salabim! Not the nicest colour of apple juice maybe but it tasted good.
 
 
Jag vet att många med mig tycker det är synd att bara låta alla bilder ligga i en mapp på datorn. Så jag bestämde mig för att göra ett tvättäkta, fysiskt, hederligt fotoalbum med bilder från våra senaste resor!
I know that many people agree with me that it's a shame to just leave all your photos in a folder on the computer. So I decided to make a real, phusical, "old fashion" photo album with photos from our last journeys.
 
 
Mycket bilder är det.
A lot of photos.
 
Den blev väldigt fet och tung!
It became very fat and heavy!  A fat happy album of memories ;)
 

Hey there Mr Blue we're so pleased to be with you

Vilken fin dag det har varit. Solen har varit framme och himlen blå hela dagen. Jag vaktade ju Nathalis katter förra veckan när hon var i Barcelona och som tack för hjälpen fick jag ett jättefint mobilskydd som jag redan är väldigt fäst vid :D
 
What a nice day it's been. The sun has been out and they sky has been blue all day. I looked after my friend Nathali's cats the other week and as a thank you gift she gave me a nice phone cover and I'm aldready very attached to it ;)
 
 
 
Nu börjar det snart digna av plommon på trädet. Gott!
Now all the plums are staring to ripen. Yum.
 
 
Idag hängde jag med mamma och red igen. Åh vilken tur vi har med vädret.
 
Today I joined mum for some horse riding again. And oh how lucky we are with the weather!
 
Jess på hess.....t
On the horzie
 
 

Hoppla

Mamma är redo för en kvällsjoggrunda.
Mum is ready for an afternoon jog.
 
 
Pella och jag värmer upp med lite gos.
Pella and I are warming up with some cuddles.
 
Min äppelträdsutsikt från fönstret.
My apple tree view from my window.
 
 
Förövrigt så längtar jag till 24e September för då får jag åka och hämta upp min själsfrände på Arlanda! :) Då har han varit i Thailand och dykt i två veckor och jag kommer vara lagom avundsjuk!
I can't wait for the 24th of September when I will finally drive to Arlanda airport to pick up my soul mate! :) He will come from two weeks of diving in Thailand so I will be just a liiiittle bit jealous ;) But mostly ridiculously happy to be with him again!

Znakie

 
Johej, tänkte visa några bilder av vad jag har gjort senaste veckan.
Heyho, I want to show yous some photos of what I've done the past week.
 
Jag har cyklat fram och tillbaka till jobbet på Erikslund många gånger, så det har blivit några mils cykling. En eftermiddag när jag cyklade hem såg jag en liten kopparorm.
I've been riding my bike back and forth to work at Erikslund many times, so it's been adding up to many 10's of kilometers. One afternoon when I was riding home I saw a little lizard snake.
Jag fick ju stanna och ta en bild för den var så fin.
 
Något annat kul som hänt är att jag har träffat min kompis Cissi och hennes glada hund Elliot. Verkligen lekfull hon Elliot! Vi var nere vid Mälaren och Elliot badade flera gånger. Men det blev lite dåligt väder så vi gick hem till mig. Titta vilken bebis hon är Elliot! Och så vackra Cissi:
 
Another good thing that happened is that I met my friend Cissi and her happy dog Elliot. Really playful she is, Elliot! We were down at the lake and Elliot went swimming many times. But the weather turned a bit bad so we went home to my place. Look she's such a baby :) And beautiful Cissi:
 
Jag har även varit kattvakt åt dessa två sköna bröder, Diesel och Levis:
I have also been looking after these two brothers, Diesel and Levis:
 
Jag har varit och klättrat flera gånger i boulderhallen i Västerås. Mycket kul och utmanade!
I have been climbing at a bouldering place in Västerås several times. Very fun and challanging!
 
 Jag har följt med och ridit några fler gånger också, på de mysiga islandshästarna. Sist testade jag även lite barbacka, jättemysigt.
I have been riding a few more times, on the lovely islandic horses. Last time I also did a little bit of bareback, really nice.
 
 Mina groddar:
My sprouts:
 
RSS 2.0