En dag i winterwonderland

Det blev en snölykta av det tjocka snötäcket på bordet. Glad första advent på er folket.
So the thick snow blanket on the table got turned into a space ship.
 
 
 
Idag har vi åkt skidor och snowboard hela dagen.  Upp och ner och upp och ner! Hej och hå! Var helt slut när vi kom in och jag somnade på soffan.
 
Today we've been sikiing and snowboarding all day. Up and down and up and down! Oh my! I was completely exhausted when we came back home and I fell asleep on the couch. 
 
Idag var jag in till en av skidrestaurangerna och pratade med de tre tjejerna som jobbar där. Jag och Alex jobbade på skidrestaurang vintern 2012/13 i Voss. När jag lyssnade på tjejerna kände jag igen mig så väl i det de sa. Det är mycket stress (som alltid på restaurang), det är underbemannat och kassan krånglar, kön växer osv osv. På restaurangen vi jobbade på fanns inte ett enda vegetariskt alternativ och jag kunde inte "stå för" en enda av rätterna jag serverade. Jag tycker det känns lite som att de som jobbar på restaurang alltid får ta all skit. När liftarna stänger och all annan personal går hem så får restaurangpersonalen stanna kvar och städa undan allt kaos och slicka såren efter dagens kallabalik. Jag är så otroligt glad att vi kommer jobba med något som vi verkligen vill jobba med den här säsongen! Vi kommer vara ute i backarna och jobba som skid- och snowboardinstruktörer! Såå najs, tack och hurraaaa.
 
Today I was in one of the ski restaurants and talked to the three girls that work there. Me and Alex worked in a ski restaurant during the winter of 2012/13 in Voss. When I listened to the girls I recognised so well the things they were saying. There's a lot of stress (like always in a restaurant), it's under staffed, the cash register is playing up, the line of people is growing, etc. etc. At the restaurant we worked at there was not one single vegetarian option and I couldn't "stand for" any of the dishes I served. I think it feels a bit like the people who works in the restaurants always have to take all the shit. When the ski lifts are closing and all the other staff goes home, the restaurant staff stay behind and clean away all the chaos and lick their wounds from the days disasters. I'm so unbelievably happy that this season we will work with something that we really want to do! We will be out on the slopes working a skiing and snowboarding instructors! Yay, soo good, thank you and hurraaayyy
 
Igår kväll lagade jag en indiskinpirerad linsgryta. Mums fillibabba.
 
Last night I made an indian inspired lentil stew kind of thing. Yummy in my tunny.
 


Kommentarer
pu

häftigt spaceship!

2014-11-30 @ 20:09:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0