Dive Leader

 

Skrivet 6. Dec:

Hoppsan Hejsan

Nu är vi inne i December och det har börjat dyka upp ännu mer turister, högsäsongen närmar sig! Speciellt skandinavisk högsäsong.
We are now in December and even more tourists are starting to show up, the high season is getting closer. Escpecially the scandinavian high season.

Idag har jag övat på mina dive briefings på Alex. Vi ska dyka på morgonbåten imorgon och jag ska få leda mina två första kunder. Om det går bra så blir jag godkänd och "signed off" för leading. Och då kan jag fortsätta leda hur mycket jag vill och få så mycket erfarenhet som bara möjligt medan vi är här.
Today I have practiced my dive briefings on Alex. We're diving on the morning boat tomorrow and I'm going to lead my first two real customers. If it goes well I will get signed off for leading and after that I can keep leading as much as I want and get as much experience as possible while we're here.

 

Vi har hittat ett nytt ställe som vi äter på ibland, det ligger bara ca 100 meter från där vi bor och det heter White Elephant. Jag har hittat en favorit här som är supergod. Det är den gula curryn med grönsaker och tofu, med ris. Den kostar 80 Baht, så ganska billigt, och man blir absolut mätt. Jag älskar den gula curryn, för man får det megagoda smaken av curry utan att det är för starkt (jag verkar inte riktigt kunna lära mig att gilla stark mat).
Men för det mesta lagar vi mat och äter hemma. Ikväll ska vi äta linser, jag älskar linser, yummi :) Om vi äter ute så är min favorit Yellow Curry på White Elephand, eller Veggieburgare nere på BigBlue.

We have found a new place where we eat sometimes, it's only about 100 meter from where we live and it's called White Elephant. I have found a favourite there that is so yummy. It is the yellow curry with veggies and tofu, with rice. It's only 80 Baht, so pretty cheap, and you definitely get full. I love the yellow curry, beacuse you get the absolutely delcisous flavor of the curry without it getting too spicy (I never seem to learn to like spicy food).
But most of the time we cook and eat at home. Tonight we're going to eat lentils, I love lentils, yum :) If we eat out my favourite is the Yellow Curry at the White Elephant or the Veggie Burger down at BigBlue.

 

 

 

Skrivet 7. Dec:

Jihoo, goda nyheter, jag kan numera kalla mig Dive Leader! Det gick bra med mina två första kunder och jag är godkänd för att leda certifierade fundivers! Hurra. Nu har vi inte mycket kvar att göra innan vi är färdiga Dive Maaaasters ;) Att vi är godkända Dive Leaders betyder att vi har den viktigaste delen av kursen avklarad. Vad duktiga vi är 8)
Yeheew, good news, I can now call myself a Dive Leader! It went well with leading my first two customers and I am now signed off for leading certified divers! Hurray. Now we don't have much left to do before we can call ourselves Dive Maaasters ;) That we are now signed off as Dive Leader means we got the most important part of the course done. Good stuff 8)

En smygbild som Alex tog av mig på båten idag:
A sneak-photo that Alex took of me on the boat today:

 

Den 7. December är det nu när jag skriver detta. Vilket betyder att det är min farmors födelsedag!! Gratulerar så mycket fina farmor. Hoppas du mår bra och att du har en trevlig födelsedag. Kramar från mig!
It is the 6th of December today, my grandma's birthday. Happy birthday grandma!

 

 

 

 

Om ni har lust och tid så kan ni klicka på den här länken och lyssna på en kul, gullig och viktig sång om koraller: http://www.youtube.com/watch?v=Cusz66JZXkA
If you have time and if you feel like it you can click this link and listen to a cute, funny and important song about coral: http://www.youtube.com/watch?v=Cusz66JZXkA

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0