Hänt i Voss

Tjohejsan
 
Nu har vi varit här i några dagar och träffat några av personerna vi kommer jobba med. Kvällen efter vi kom hit åt vi middag med vår chef, hennes chef och några andra personer som kommer jobba på resorten. Vi hade fått höra att vi skulle få äta riktig "Vossa-mat".
Det visade sig vara fårhuvud. Det var två halva fårhuvuden som låg på en tallrik, med tänderna och allt annat kvar. Usch, jag tänkte på fåren vi matade i Västerås. 
Men å andra sidan så äter jag ju andra delar av får utan problem, så det är egentligen bra att man tar vara på alla delar. Men det tog ändå emot att äta fårets ansikte! Jag smakade lite i alla fall.
 
 
Now we have been here for a few days and met some of the people we will work with. The night after we came here, we ate dinner with our boss, her boss and a few other people who will work at the resort. We had been told we would have to eat real "Vossa-food".
It proved to be sheep's head. There were two half sheep heads lying on a plate, with teeth and everything else left on it. Yikes, I thought about the sheep we fed in Västerås.
But on the other hand, I eat the other parts of the sheep without problems, so really, it is good to take care of all the parts. But still it was a bit hard eating sheep's face! I tasted a little anyway.
 
Jag och Alex ska ha ansvar för en restaurang som heter Storastovo, som ligger i "hjärtat" av skidområdet.  Det var så de sa. Vi var på "Voss Resort Skule" dagen efter middagen och då fick vi lära oss allt möjligt nödvändigt inför säsongsstarten. Och Slettafjellet kallas den delen som Storastovo ligger i, och det är där det kommer vara mest folk.
Så det blir en stor utmaning det här, och det känns kul.
Som det verkar så kommer det mestadels vara bara vi två som jobbar under veckodagarna. Sedan under helgerna och loven har vi upp till kanske nio personer som jobbar. Det kommer vara folk mellan 14-20 år. 
Det som säljer mest på Storstova är hamburgare och pommes, och det är vi ju bra på ;)
Det kommer bli kul och utmanande och framförallt lärorikt, det är min förutsägelse!
 
Me and Alex will be in charge of a restaurant called Storastovo, which is located in the "heart" of the ski area. That's what they said. We were at "Voss Resort Skule" the day after the dinner, and we learned a lot of necessary things before the start of the season. And the part which Storastovo is in, is called Slettafjellet, and that is where it will be most people.
So it will be a great challenge this, and it feels good.
As it seems it will mostly be just the two of us who work during the week. Then, during the weekends and holidays, we have up to maybe nine people who work. There will be people between 14-20 years.
What sells the most at Storastovo is burgers and fries.
It will be fun and challenging and above all we will learn a lot, that is my prediction!
 
Igår började vi att göra i ordning inför öppning av resorten, som är planerad till den 15:e december. Vi började med att städa i ett av kaféerna, Varmestova. Vi torkade, sopade, dammsög, moppade osv. Så nu den redo för öppning. 
Vi fixade även våra liftkort, så att vi kommer kunna ta oss till vår restaurang. Man måste nämligen åka skidor till det stället vi ska jobba på! 
 
 
Yesterday, we began to prepare for the opening of the resort, which is scheduled for December 15. We started by cleaning one of the cafes, Varmestova. We wiped, swept, vacuumed, mopped etc.  So now it's ready for opening.
We also got our ski passes, so that we will be able to get to our restaurant. Cause you have to ski to get to the restaurant we will work at! 
 
 
Så nu väntar vi bara på snön......
Det är väldigt kallt, men ingen snö. De kör med snökanonerna i backarna, och på söndag förväntas det komma lite snö, men inte mycket.
 
So now we are waiting for the snow ......
It's very cold, but no snow. They run the snow canons on the slopes, and on Sunday, we are expected to get a little snow, but not much.
 
De kollegor vi har träffat hittills är två grekiska tjejer som ska jobba i baren, ett svenskt par, killen ska jobba i liften och tjejen på kafé, en polsk tjej som jobbade här förra vintern också, hon ska jobba på en av de andra restaurangerna, och en svensk kille som vi träffade i somras när vi volontärade här på ekstremsportveko. Han ska jobba i liften.

 
The colleagues we have met so far are two Greek girls who will work in the bar, a Swedish couple, the guy will be working in the lift and the girl at Varmestovo, a Polish girl who worked here last winter too, she will be working at one of the other restaurants, and a Swedish guy we met last summer when we were volounteering here at ekstremsportveko. He will be working in the lift.

 
 
Här är Alex med den svenska tjejen Sandra (till vänster) och en norsk tjej, Bente, som har jobbat på Voss resort de senaste fem vintrarna. Här hade vi precis städat klart Varmestova.
 
Here is Alex with the Swedish girl Sandra (left) and a Norwegian girl, Bente, who has worked at Voss Resort the last five winters. Here we had just finished cleaning Varmestova.
 
 
 
Våra liftkort! 

Our ski passes! 
 
 
 
 
Hörs!
 
If you want to send letters:
Om ni vill skicka brev:
 
Jessica Thiel
Gullfjordungsvegen 38
5700 Voss
NORWAY
 


Kommentarer
pu

fårskalle häreresnö

Svar: Harutestatfårskallenångång?? shitalltså. vivillocksåhasnö. imornskarekomma6mm....
Jessica Thiel

2012-12-08 @ 18:16:31
FF

Hej på er båda två ! Kul att få era rapporter, ni verkar ha det bra så sköt om er ordentligt samt att det blir mer snö annars kan vi skicka över lite, här finns massor. Vi är nu hemkomna från från bussresa till Kiel. Det v ar en myc ket kul och trevlig färd tillsammans med grannarna samt Kari och Amund. Vi hade det mycket bra tillsammans.
Ha det fortsatt bra. Kära hälsningar F o F.

Svar: Kul att höra att eran Kiel-resa blev så lyckad! Nu har vi också fått lite snö, men inte lika mycket som er skulle jag tro.Så ni får gärna dela med er lite av det härliga ishelvetet,
Kram Jessica, Alex hälsar
Jessica Thiel

2012-12-09 @ 11:51:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0